Постинг
14.03.2015 13:52 -
Джинджифилов сладкиш
за тестото:
1,5 чаени чаши брашно;
2 яйца;
1чаена чаша захар;
1пакетче масло;
1 чаена лъжичка сода бикарбонат с връх;
1малък корен настърган джинджифил;
за заливката:
100гр течен шоколад;
30мл прясно мляко.
Забърквате тесто: в брашното прибавяте разбитите яйца със захарта и разтопеното масло; хлебната сода и джинджифила. Получава се средно гъсто тесто, което се разстила в намаслена тавичка. Пече се до готовност (може да проверите с клечка за зъби, щом по клечката не полепва тесто значи е готово). Още топъл сладкишът се нарязва на ромбчета или квадратчета и се залива с приготвения сос от разтопен течен шоколад и прясно мляко.
Добър апетит!
На пръв поглед сладкишът е неугледен, като бабините сладкиши, но пък е много вкусен! Рецептата сама я измислих, защото имах няколко корена джинджифил и се чудех как се готвят, бях чула за джинджифилови бисквити, но рецептите за тях не ми допаднаха, затова реших да спандрахосам нещо сама и то взе че се получи!
1,5 чаени чаши брашно;
2 яйца;
1чаена чаша захар;
1пакетче масло;
1 чаена лъжичка сода бикарбонат с връх;
1малък корен настърган джинджифил;
за заливката:
100гр течен шоколад;
30мл прясно мляко.
Забърквате тесто: в брашното прибавяте разбитите яйца със захарта и разтопеното масло; хлебната сода и джинджифила. Получава се средно гъсто тесто, което се разстила в намаслена тавичка. Пече се до готовност (може да проверите с клечка за зъби, щом по клечката не полепва тесто значи е готово). Още топъл сладкишът се нарязва на ромбчета или квадратчета и се залива с приготвения сос от разтопен течен шоколад и прясно мляко.
Добър апетит!
На пръв поглед сладкишът е неугледен, като бабините сладкиши, но пък е много вкусен! Рецептата сама я измислих, защото имах няколко корена джинджифил и се чудех как се готвят, бях чула за джинджифилови бисквити, но рецептите за тях не ми допаднаха, затова реших да спандрахосам нещо сама и то взе че се получи!
Тагове:
Няма коментари