Постинг
13.04.2022 12:37 -
Няколко вариации на тема бисквитена торта ала " Happy"
Автор: 1etty
Категория: Рецепти
Прочетен: 3226 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.04.2022 16:58
Прочетен: 3226 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 21.04.2022 16:58
Предполагам, че много от вас са посещавали ресторантите от веригата " Happy bar&grill ". Та и ние като вас, първият път преди много години влязохме, защото беше нов модерен ресторант, и с времето ни стана любим, защото "можеш да си поръчаш същото, като от картинката", както казваше моята малка вече почти пораснала дъщеря.
Защо ли ви занимавам с популярна ресторантска верига, когато рубриката е за рецепти?!
Ами то, моето кредо е : в ресторант поръчвам само това, което не мога да сготвя сама.
Щом сервират и опитам, преценявам дали мога смело да повторя рецептата в домашни условия...
Та след като опитах бисквитената торта на Happy-то, започнах експерименти, за да я направя в къщи и да не давам повече 4пъти по 6,49лв. за три топки торта.
Смело заявявам, че експериментите се получиха успешно и дори с подобрения и бяха изядени по особенно бърз начин, затова съветвам всеки, да пробва бисквитени торти с различни продукти и варианти.
Ето примерни рецепти:
2-3 пакета бисквити ( обикновени, чаени, бишкоти )
100мл прясно мляко, когато ползвате обикновени бисквити или бишкоти, за потапяне.
500гр маскарпоне или 500гр сметанен йогурт или 500гр изцедено кисело мляко, което и да изберете пак ще е вкусно!
200гр течна сладкарска сметана MyDay
100гр смлени орехи
3 големи рендосани ябълки, може вместо тях : сладко от боровинки, течен шоколад, плодове нарязани на много ситно ( праскови, ягоди, банан, манго, кайсии, стафиди, пъпеш и какъвто плод обичате, но определено с диня - не става), щом смените плода разнообразието е гарантирано и всеки път може да сервирате нова бисквитена торта, без това да омръзне на гостите или децата ви.
3 лъжици захар или ако сложите сладко или течен шоколад, може и без тях.
Начин на приготвяне
Млечен крем - разбивате сметаната и добавяте маскарпонето(киселото мляко), на този етап ако сте избрали течен шоколад прибавяте и него или сладкото.
Плодова смес - рендосаните ябълки + захарта + орехите + малко канела или какао на прах, според желанието.
И елементарно Уотсън, подреждате си бисквитките, плодова смес, млечен крем, повтаряте ред бисквити, ред плод, ред млечен крем, колкото станат според формата, в която ги редите и тук има разковниче: може тортена форма, правоъгълна тава, чаши, каквато форма ви хрумне за да изненадате гостите и себе си с креативност. Апропо и в купа може - всичко леко да се забърка и след половин час да ми се придаде нужната форма с фолио.
Сервира се на топки оформени с лъжица за сладолед.
Изчаквате поне 1час и да ви е сладко!
ПП ако някой случайно е разгледал блог-а ми, ще види и друга рцепта с бисквитена торта.
Още много варианти съществуват.
Тайната е в пропорциите, личното желание и креативност.
Ще се радвам ако споделите своите варианти...
Защо ли ви занимавам с популярна ресторантска верига, когато рубриката е за рецепти?!
Ами то, моето кредо е : в ресторант поръчвам само това, което не мога да сготвя сама.
Щом сервират и опитам, преценявам дали мога смело да повторя рецептата в домашни условия...
Та след като опитах бисквитената торта на Happy-то, започнах експерименти, за да я направя в къщи и да не давам повече 4пъти по 6,49лв. за три топки торта.
Смело заявявам, че експериментите се получиха успешно и дори с подобрения и бяха изядени по особенно бърз начин, затова съветвам всеки, да пробва бисквитени торти с различни продукти и варианти.
Ето примерни рецепти:
2-3 пакета бисквити ( обикновени, чаени, бишкоти )
100мл прясно мляко, когато ползвате обикновени бисквити или бишкоти, за потапяне.
500гр маскарпоне или 500гр сметанен йогурт или 500гр изцедено кисело мляко, което и да изберете пак ще е вкусно!
200гр течна сладкарска сметана MyDay
100гр смлени орехи
3 големи рендосани ябълки, може вместо тях : сладко от боровинки, течен шоколад, плодове нарязани на много ситно ( праскови, ягоди, банан, манго, кайсии, стафиди, пъпеш и какъвто плод обичате, но определено с диня - не става), щом смените плода разнообразието е гарантирано и всеки път може да сервирате нова бисквитена торта, без това да омръзне на гостите или децата ви.
3 лъжици захар или ако сложите сладко или течен шоколад, може и без тях.
Начин на приготвяне
Млечен крем - разбивате сметаната и добавяте маскарпонето(киселото мляко), на този етап ако сте избрали течен шоколад прибавяте и него или сладкото.
Плодова смес - рендосаните ябълки + захарта + орехите + малко канела или какао на прах, според желанието.
И елементарно Уотсън, подреждате си бисквитките, плодова смес, млечен крем, повтаряте ред бисквити, ред плод, ред млечен крем, колкото станат според формата, в която ги редите и тук има разковниче: може тортена форма, правоъгълна тава, чаши, каквато форма ви хрумне за да изненадате гостите и себе си с креативност. Апропо и в купа може - всичко леко да се забърка и след половин час да ми се придаде нужната форма с фолио.
Сервира се на топки оформени с лъжица за сладолед.
Изчаквате поне 1час и да ви е сладко!
ПП ако някой случайно е разгледал блог-а ми, ще види и друга рцепта с бисквитена торта.
Още много варианти съществуват.
Тайната е в пропорциите, личното желание и креативност.
Ще се радвам ако споделите своите варианти...
Тагове:
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари