Постинг
06.10.2015 09:20 -
Млечна солена баница
Това е нещо изключително, според мен може да се нарече царица на баниците.
Резултатът е нещо средно между баница и чийзкейк.
Приготвя се много бързо и не изисква специални умения.
ПРОДУКТИ:
500гр финни кори за баница;
5 яйца;
1л. прясно мляко;
400гр сирене;
1ч.ч. олио или масло 1пакетче;
ТЕХНИКА НА ПРИГОТВЯНЕ:
В намаслена тава се поставят 3 листа от корите, за да я покрият. Останалите кори една по една се намачкват, с две ръце, така че да се получат розички. Розичките се нареждат една до друга, докато се запълни тавата. (снимки 1 и 2).
Приготвя се плънка от разбитите яйца, сиренето, мазнината и прясното мляко.
Изсипва се върху така наредените кори и се слага в загрята фурна. Пече се на умерена температура по дълго време (около 1час), докато баницата се зачерви и не се тресе.
Вече изпечена се оставя да "дръпне" за 15-20мин и се сервира.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Резултатът е нещо средно между баница и чийзкейк.
Приготвя се много бързо и не изисква специални умения.
ПРОДУКТИ:
500гр финни кори за баница;
5 яйца;
1л. прясно мляко;
400гр сирене;
1ч.ч. олио или масло 1пакетче;
ТЕХНИКА НА ПРИГОТВЯНЕ:
В намаслена тава се поставят 3 листа от корите, за да я покрият. Останалите кори една по една се намачкват, с две ръце, така че да се получат розички. Розичките се нареждат една до друга, докато се запълни тавата. (снимки 1 и 2).
Приготвя се плънка от разбитите яйца, сиренето, мазнината и прясното мляко.
Изсипва се върху така наредените кори и се слага в загрята фурна. Пече се на умерена температура по дълго време (около 1час), докато баницата се зачерви и не се тресе.
Вече изпечена се оставя да "дръпне" за 15-20мин и се сервира.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: СОТИР МИ ИДВА НА ГОСТИ СЪ...
Кошмарната истина за Путин - той е нови...
Римските пътища в България и съвремените...
Кошмарната истина за Путин - той е нови...
Римските пътища в България и съвремените...