Постинг
15.06.2020 10:10 -
Бърза ягодово-лешникова торта
Тази година сезонът на ягодите някакси не го усетихме, покрай другите проблеми. Ама на съпругът ми, със закъснение, му се дояло нещо с ягоди и почна да врънка като дете: "Дояло ми се е нещо такова, като торта с ягоди и крем, ама да сложиш и орехи вътре".
Направо ме хвърли в потрес! Тая комбинация: ягоди с орехи, досега никога не съм правила (пък ми звучи и абсурдно), крем, крем, ама има сто видове крем...а сега де... Опитах се да уточня с него какво точно иска, обаче се оказа, че просто му се ядяло нещо такова и не може да опише какво, защото и хабер си няма от кулинария! (а бе важното е да има ягоди!) И специално отидохме и купихме ягодите. Замислих се каква ще да е тази торта хем с ядки, хем с ягоди и да не иска много време за приготвяне и я сътворих!
Ето рецептата и снимките:
Продукти:
1пакет какаови бисквити "Бисквитко" ;
400гр. заквасена сметана;
30гр. желатин;
1ч.ч.захар;
200мл.топла вода;
100мл.студена вода;
500гр.ядоди нарязани на филийки;
100гр.ситно смлени сурови лешници.
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбивате сметаната със захарта.
Желатинът накисвате в 100мл.студена вода да набъбне за няколко минути, когато е готов го разтваряте в топлата вода. Добавяте го към разбитата сметана и разбърквате добре. Сместа разделяте на две. Към едната смес добавяте лешниците, към втората добавяте половината нарязани ягоди.
В тавичка нареждате ред бисквити, заливате с лешниковата смес и поставяте в хладилник да се желира за 30минути. Когато е готова, нареждате върху вече втвърдената смес още един ред бисквити. Изсипвате отгоре ягодовата смес, нареждате внимателно останалите ягоди за украса (да не потънат във сместа). Отново поставяте в хладилника, този път за 2часа.
И ето резултатът - лек, бърз, приятен, хладен, летен сладкиш!
Направо ме хвърли в потрес! Тая комбинация: ягоди с орехи, досега никога не съм правила (пък ми звучи и абсурдно), крем, крем, ама има сто видове крем...а сега де... Опитах се да уточня с него какво точно иска, обаче се оказа, че просто му се ядяло нещо такова и не може да опише какво, защото и хабер си няма от кулинария! (а бе важното е да има ягоди!) И специално отидохме и купихме ягодите. Замислих се каква ще да е тази торта хем с ядки, хем с ягоди и да не иска много време за приготвяне и я сътворих!
Ето рецептата и снимките:
Продукти:
1пакет какаови бисквити "Бисквитко" ;
400гр. заквасена сметана;
30гр. желатин;
1ч.ч.захар;
200мл.топла вода;
100мл.студена вода;
500гр.ядоди нарязани на филийки;
100гр.ситно смлени сурови лешници.
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбивате сметаната със захарта.
Желатинът накисвате в 100мл.студена вода да набъбне за няколко минути, когато е готов го разтваряте в топлата вода. Добавяте го към разбитата сметана и разбърквате добре. Сместа разделяте на две. Към едната смес добавяте лешниците, към втората добавяте половината нарязани ягоди.
В тавичка нареждате ред бисквити, заливате с лешниковата смес и поставяте в хладилник да се желира за 30минути. Когато е готова, нареждате върху вече втвърдената смес още един ред бисквити. Изсипвате отгоре ягодовата смес, нареждате внимателно останалите ягоди за украса (да не потънат във сместа). Отново поставяте в хладилника, този път за 2часа.
И ето резултатът - лек, бърз, приятен, хладен, летен сладкиш!
Тагове:
Фрапе - рецепта за напитката на лятото –...
Зимата се правело по-малко секс от лятот...
Шоколадов йогурт - домашен
Зимата се правело по-малко секс от лятот...
Шоколадов йогурт - домашен
Няма коментари